DUKU ROAD RESIDENCE
November 13, 2017
BEDOK ROAD RESIDENCE
November 13, 2017

HOUSE AT HOLLAND ROAD

For this conservation project, it was a designed in collaboration with Studio Milou (France).

The conserved colonial house sits in the center of the site and the new extension was designed to embrace it. With the intent of not doing too much to overpower the conserved house, the new extension was conceived to be a simple backdrop

Layers of Landscape surround the fringes of the site and some of them were designed to flow into pockets of light wells for the new extension bringing in daylight and ventilation.

Terraces and the pool are interactive spaces designed around the conserved house with light glass trellised walkways which links to the new extensions.
Location:

Singapore

Year:

2012